Dvojitý burger s červenou repou
Ingrediencie
1 veľká celozrnná žemľa,
130 g mletého hovädzieho mäsa,
1 lyžica oleja,
plátky uvarenej červenej repy, marinované v sladkokyslom náleve,
hrsť nakrájaného listového šalátu,
kyslá uhorka,
1 PL pikantnej paprikovej pasty,
3 PL tatárskej omáčky,
1 mladá cibuľka,
soľ,
čierne korenie
POSTUP
- äso okoreníme a vymiešame, vyformujeme placku asi 1,5 cm hrubú a necháme v chladničke 30 minút stuhnúť. Na rozpálený gril položíme mäso a pečieme z každej strany približne 3 minúty, pričom len raz otočíme, aby nevytiekla šťava. Osolíme.
- Žemľu rozkrojíme na tri časti a opečieme z oboch strán na grile. Na spodný diel rozotrieme lyžicu tatárskej omáčky, naaranžujeme polovicu množstva šalátu a prikryjeme plátkom červenej repy. Potrieme druhou lyžicou tatárskej omáčky a priklopíme prostredným dielom žemle.
- Na ňu rozotrieme tretiu lyžicu tatárskej omáčky, položíme zvyšok šalátu, prikryjeme mäsom, ktoré potrieme pikantnou paprikovou pastou, uhorkami a nasekanou mladou cibuľkou. Priklopíme chrumkavým „viečkom“ žemle.