Gaštany majú minimum tuku, zato však veľký obsah vitamínov C, B1, B2, E a minerálov. Pozitívne vplývajú na žalúdok, srdce, mozog, reumatické ochorenia a krvný obeh. Okrem toho majú antiseptický účinok a keďže neobsahujú glukózu ani fruktózu, sú vhodné aj pre diabetikov.
Gaštanové jednohubky
Porcie
4
porcieČas prípravy
10
minútČas varenia
20
minútIngrediencie
12 plátkov prerastenej slaninky
200 g gaštanov
Soľ
POSTUP
- Gaštany na špičke narežeme, uvaríme v jemne slanej vode, scedíme a ošúpeme.
- Každý gaštan obalíme do polovice plátku slaninky, opatrne prepichneme špáradlom, aby sa gaštany nerozpadli.
- Položíme na plech a dáme zapiecť do rúry. Gaštanové jednohubky pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia, kým sa zo slaninky nevyškvarí všetok tuk.
- Podávame ako jednohubky s opekanou ciabattou k lahodnému vínu.