Nátierka z hrášku a ricotty
Porcie
10
porcieČas prípravy
15
minútČas varenia
20
minútIngrediencie
- BAGETA:
1 bageta
3 lyžice extra panenského olivového oleja
- NÁTIERKA:
2 šálky mrazeného hrášku
½ šálky syra ricotta
3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
2 lyžice lístkov mäty
Kôra z 1 citróna
1 lyžica citrónovej šťavy
2 lyžice čerstvo nastrúhaného syra pecorino romano
soľ a čerstvé mleté korenie
7 tenkých plátkov prosciutta
POSTUP
- Nakrájanú bagetu poliatu olivovým olejom dáme piecť do predhriatej rúry na 180°C cca 15-20min.
- Rozmixujeme hrášok, ricottu, 3 lyžice olivového oleja, mätu, citrónovú šťavu a kôru. Vmiešame syr. Dochutíme soľou a korením.
- Na upečenú bagetu naneieme nátierku a prekrijeme kúskom prosciutta