Baklažánový bravčový guľáš
Ingrediencie
2 veľké baklažány,
300 g bravčového mäsa,
2 PL olivového oleja,
1 cibuľa,
2 dl vývaru,
5 veľkých paradajok,
2 strúčiky cesnaku,
1 ČL sušeného alebo čerstvého oregana,
štipka soli,
mleté čierne korenie,
nové korenie,
petržlenová vňať
POSTUP
- äso pokrájame na kocky. Do panvice vlejeme olej a mäso prudko opečieme, premiešame a po pár minútach pridáme na kocky nakrájaný baklažán aj so šupkou. Osolíme, okoreníme, posypeme oreganom. Preložíme do zapekacej misy, pridáme na štvrtky nakrájanú cibuľu, prekrojené strúčiky cesnaku a paradajky, ktoré sme predtým sparili, ošúpali a pokrájali na kocky.
- Jemne premiešame, podlejeme vývarom (alebo vodou), prikryjeme (pokrievkou alebo alobalom) a vložíme do predhriatej rúry. Po približne 30 minútach ochutnáme, či je mäso mäkké, premiešame a dovaríme bez pokrievky. Dosolíme, dochutíme korením a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakovou kašou.