Divina je v našej kuchyni samostatná kapitola. Jej príprava odrádza svojou zložitosťou a zdĺhavosťou, no výsledok stojí za to!
Diviak na ríbezľovom víne
Porcie
4
porcieČas prípravy
30
minútČas varenia
1
hodina55
minútIngrediencie
1 kg mäsa z diviaka
150 g Oravskej slaniny
2 pl Sójovej omáčky
1 pl cesnakovej pasty
10 celých neošúpaných strúčikov cesnaku
1 pl plnotučnej horčice
50 ml oleja do marinády + na opekanie
2 Väčšie cibule
korenie štyroch farieb
2 bobuľky nového korenia
250 ml kvalitného ríbezľového vína
Soľ
mleté čierne korenie
POSTUP
- äso umyjeme a vyrežeme mastné časti. Kúskami pokrájanej slaniny prešpikujeme celé mäso podľa chuti. Osolíme a okoreníme.
- ójovú omáčku vymiešame s cesnakovou pastou, horčicou a s olejom.
- Nanesieme na mäso a necháme odstáť aspoň 24 hodín v chlade.
- Marinované mäso jemne stiahneme špagátom, aby držalo tvar.
- Prudko opečieme v pekáči na rozpálenom oleji z každej strany.
- Pridáme nakrájanú cibuľu, korenie a podlejeme ríbezľovým vínom.
- Pečieme prikryté 80-100 minút pri teplote 200 stupňov domäkka.
- Asi 15 minút pred koncom pečenia obsypeme mäso celými neošúpanými strúčikmi cesnaku.
- Podávame s opekanými zemiakmi a brusnicovým džemom.