Dusené kurča na hubách
Ingrediencie
4 kusy vykostených kuracích pŕs po 125 g
1 lyžica slnečnicového oleja
soľ a čierne korenie
šťavu z 2 citrónov
150 g šampiňónov
125 ml kuracieho vývaru
1 lyžicu posekaného čerstvého tymianu
alebo majoránu
6 mladých cibuliek
POSTUP
- Vyberieme si dosť široký kastról, aby sa doň zmestili kuracie prsia v jednej vrstve.
- Najprv v ňom rozohrejeme olej a opražíme porcie kuracích pŕs dozlatista.
- äso posolíme, ochutíme čerstvo zomletým čiernym korením, pridáme citrónovú šťavu, šampiňóny, vývar, prikryjeme a necháme zovrieť.
- Za občasného miešania dusíme na miernom ohni asi 20 minút, kým z mäsa po vpichnutí nevyteká číra šťava.
- Podľa potreby pridáme ešte trochu vývaru alebo horúcej vody. Hotové mäso vyberieme, odložíme na teplé miesto a do zvyšnej šťavy vmiešame tymian alebo majorán a mladú cibuľku.
- Dochutíme a podávame s pripravenou kuracinkou. Vhodnou prílohou sú zemiaky, fazuľka alebo hrášok, všetko uvarené na pare.