So zmenou ročného obdobia nemeníme len šatník, ale zmena sa dotkne aj nášho jedálnička. Počas dlhých jesenných večerov, keď je vonku hmlisto a sychravo, určite padne vhod voňavý koláčik s teplým nápojom.
Horúci jabĺčkový nápoj
Porcie
4
porcieČas prípravy
10
minútČas varenia
20
minútPrinášame vám preto recepty, ktoré nielenže lahodne chutia, ale príjemná jablková a škoricová vôňa vám prevonia celý dom a navodí príjemnú atmosféru.
Ingrediencie
2 Jablká
1 l 100-percentného jablkového džúsu
300 ml vody
2 hviezdičky badiánu
2 Celé škorice
5 klinčekov
cukor alebo med
POSTUP
- Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na drobné kocky.
- Jablkový džús spolu s vodou dáme do hrnca a varíme.
- Pridáme nakrájané jabĺčka, celú škoricu, klinčeky a necháme prevariť, kým jabĺčka trochu nezmäknú.
- Podľa chuti osladíme, buď cukrom, alebo medom. Podávame horúce s kúskami jabĺk.