Každá rolka skrýva iné prekvapenie a chutí unikátne. Stačí sa len inšpirovať a nebáť sa kombinovať chute, rôzne druhy zeleniny a syrov s mäsom či inou zeleninou. A ak máte chuť improvizovať, pri slaných roládach na to máte dokonalú príležitosť.
Kuracia roláda so sušenými paradajkami
Porcie
4
porcieČas prípravy
15
minútČas varenia
20
minútIngrediencie
4 Kuracích pŕs
100 g sušených paradajok
hrsť kapár
125 g smotanového syra
100 g údeného syra
Soľ
mleté čierne korenie
POSTUP
- Kuracie prsia rozrežeme na motýľa a cez potravinársku fóliu ich jemne naklepeme.
- Dobre ich posolíme z oboch strán a okoreníme.
- Prsia rozložíme na potravinársku fóliu a potrieme ich smotanovým syrom.
- Na syr poukladáme kapary a sušené paradajky a môžeme pridať aj trochu nastrúhaného údeného syra.
- Zrolujeme do rolády a zabalíme ako cukrík do potravinárskej fólie, konce pevne zviažeme.
- áme do hrnca zvariť vodu a do vriacej vody vložíme na tri minúty kuracie „cukríky“, aby si zachovali tvar rolády.
- Vyberieme ich a necháme trochu vychladnúť.
- Vychladnuté odbalíme z fólie a preložíme na olejom vymazaný pekáč.
- Vložíme do vyhriatej rúry a zapekáme asi 12 – 18 minút pri teplote 180 stupňov.
- Potom rúru otvoríme, mäso posypeme zvyšným nastrúhaným údeným syrom a dopečieme 2 až 3 minúty, kým sa syr nerozpustí.