Pečené cukinové kolieska
Ingrediencie
2 cukiny,
10 strúčkov cesnaku,
3 PL olivového oleja,
soľ,
vetvičky čerstvého kôpru
POSTUP
- Mladé cukiny s priemerom asi 4 centimetre dôkladne umyje, nešúpeme. Nakrájame na polcentimetrové kolieska, každé jemne osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a potrieme štipkou rozotreného cesnaku.
- Postupne ukladáme do misy a odložíme na 2 až 3 hodiny do chladu. Cesnakom a olejom nasiaknuté kolieska môžeme opiecť na panvici (cukine stačia asi 2 minúty, pozor, aby nestratila konzistenciu) alebo poukladať na plech vystlaný papierom na pečenie a dať zapiecť na pár minút do rúry.
- Na každé hotové koliesko dáme nasekanú kôprovú vňať (ak neobľubujete kôpor, môžete zvoliť akékoľvek voňavé bylinky, prípadne nasucho opečené sezamové, slnečnicové alebo tekvicové semienka). Cukinové kolieska chutia ako príloha k mäsu, no aj samostatne s opečenou celozrnnou bagetou ako príjemná sezónna ľahká večera.