Polievka zo zeleného hrášku
Kurz: CestovaniePorcie
4
porcieČas prípravy
5
minútČas varenia
20
minútIngrediencie
1 pl oleja
1 stredná cibuľa
¼ ČL morskej soli
2 – 3 strúčiky cesnaku
3 šálky zeleninového vývaru
750 g mrazeného zeleného hrášku
1 ČL čerstvej mäty
1 Čl čerstvého kôpru
1 ČL petržlenovej vňate
½ citróna
1 šálka mlieka
čierne korenie
čili vločky
POSTUP
- Rozpálime olej pridáme nakrájanú cibuľu a soľ. Duste na strednom stupni 5-10 minút. Chcete, aby bola cibuľa priesvitná a mäkká.
- Pridajte mletý cesnak a varte ďalších 30 sekúnd, kým nebude voňavý.
- Opatrne pridajte do hrnca zeleninový vývaru, aby sa uvoľnilo všetko, čo je prilepené na dne hrnca.
- Pridajte zvyšok vývaru a mrazený hrášok. Všetko privedieme späť do varu, hrniec môžeme pre urýchlenie prikryť pokrievkou a varíme 5 minút. Hrášok by mal byť jasne zelený.
- Vmiešame čerstvú mätu, kôpor a petržlenovú vňať.
- Pomocou ponorného mixéra všetko rozmixujte do hladka.
- Pridajte citrónovú šťavu, mlieko, čerstvo mleté čierne korenie a čili vločky, ak používate.