Slaninovo-syrový burger
Ingrediencie
130 g mletého hovädzieho mäsa,
1 PL oleja,
2 plátky slaniny,
1 plátok tvrdého syra,
2 plátky paradajky,
kúsok šalátovej uhorky,
2 PL tatárskej omáčky,
1 veľká celozrnná žemľa,
soľ,
čierne korenie
POSTUP
- äso okoreníme a vymiešame, vytvoríme z neho placku hrubú asi 1,5 cm a vložíme do chladničky na 30 minút.
- Na rozpálený gril položíme stuhnuté mäso a opečieme z každej strany približne 3 až 4 minúty, obraciame len raz.
- äso necháme asi 5 minút odpočinúť a potom z oboch strán osolíme. Na gril vložíme plátky slaniny a do chrumkava ich opečieme.
- Žemľu rozkrojíme a obe polovice opečieme na grile. Na horný diel položíme plátok syra a necháme rozpustiť. Na spodný diel natrieme lyžicu tatárskej omáčky, poukladáme plátky paradajok a na rezance nakrájanú uhorku.
- Na oblohu položíme opečené mäso, potrieme lyžicou tatárskej omáčky, položíme a priklopíme polovicou žemle s rozpusteným syrom.