Tradičný smotanový posúch
Kurz: ReceptyPorcie
4
porcieČas na prípravu
30
minútČas varenia
40
minútCelkové trvanie
1
hodina10
minútIngrediencie
400 g polohrubej múky
1/2 kocky droždia
300 až 500 ml vlažného Babička mlieka polotučného
100 až 200 ml oleja
1 ČL kryštálového cukru
soľ
1 téglik Babička smotany kyslej
1 vajce
podľa chuti čerstvý kôpor
Postup
- Do vlažného osladeného mlieka rozdrobíme kvasnice a necháme vykvasiť kvások.
- Potom postupne zapracujeme múku, olej, soľ.
- Vypracujeme redšie cesto a necháme asi 1/2 hodinu kysnúť.
- Rúru vyhrejeme na 180 stupňov.
- Hlbší plech vytrieme olejom, alebo stuženým tukom.
- Vylejeme cesto a kraje vytiahneme vyššie.
- V miske zmiešame smotanu, vajce a nadrobno nasekaný kôpor.
- Natrieme na cesto a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 20 minút.
Autor: RED
Foto: Babička
Jeden komentár
Výborný recept.