Hliva je huba, ktorá obsahuje veľa vlákniny, vitamínov a zároveň posilňuje imunitu organizmu. Prezradíme vám recept, vďaka ktorému si ju zamilujú i tí najväčší fajnšmekri.
Hliva ustricová v aspiku
Porcie
4
porcieČas prípravy
10
minútČas varenia
10
minútIngrediencie
3 klobúky hlivy
2 pl Oleja
želatína
1 Mrkva
5 plátkov dusenej šunky
Soľ
mleté čierne korenie
POSTUP
- Hlivu natrháme na tenké prúžky a opražíme v oleji. Necháme odkvapkať.
- Želatínu pripravíme podľa návodu a ochutíme korením, octom alebo citrónom.
- Malú vrstvu nalejeme do pripravených misiek, ktorých vnútro sme predtým jemne potreli olejom.
- Poukladáme opražené kúsky hlivy, drobné kocky šunky, krúžky mrkvy a zalejeme zvyškom želatíny.
- Odložíme na noc do chladničky.
- Na druhý deň stuhnuté vyklopíme z misiek a ozdobíme podľa fantázie.