Kuracie závitky so šunkou a bazalkou
Ingrediencie
4 rezne z kuracích pŕs,
1 ČL hrubozrnnej morskej soli,
1 ČL cesnakového granulátu
½ lyžičky čerstvo namletého čierneho korenia,
4 tenučké plátky talianskej sušenej šunky,
4 tenké plátky Provolone (talianskeho tvrdého syra),
8 väčších lístkov bazalky a niekoľko ďalších na ozdobu,
olivový olej
450 ml kvalitnej paradajkovej omáčky
POSTUP
- Na každý rezeň si pripravíme približne 30 cm priehľadnej fólie na potraviny. Mäso položíme približne 5 cm od okraja na jednu stranu fólie. Druhou polovicou fólie ho prikryjeme, ale medzi mäsom a okrajom fólie si necháme asi 3 cm voľné. Tak nám zostane viac miesta, keď sa filety naklepaním rozšíria. Začneme na najhrubšom mieste a postupne ho zľahka naklepeme na hrúbku asi 7 mm, aby bol dvakrát taký široký ako predtým. Klepeme opatrne, aby sa mäso nepotrhalo.
- Rezne po oboch stranách osolíme a okoreníme cesnakovým granulátom a namletým korením.
- Na každý rezeň položíme 1 plátok šunky, 2 polovičné plátky syra a 2 lístky bazalky. Mäso opatrne, ale pevne zvinieme a previažeme, povrch zľahka potrieme olejom.
- Grilujeme pod poklopom zo všetkých strán približne 12 minút, každé 3 minúty ich otočíme. Mäso zložíme z grilu a necháme 3 až 5 minút odpočinúť. Medzitým v menšom hrnci ohrejeme paradajkovú omáčku. Zo závitkov odstránime kuchynskú niť, pokrájame na plátky, naservírujeme s omáčkou a posypeme nadrobno potrhanými lístkami bazalky. Podávame teplé.