Miniburgery s tymianom
Ingrediencie
200 g mletého hovädzieho mäsa,
1 PL posekaného tymianu,
2 PL oleja,
8 ČL tatárskej omáčky,
4 malé celozrnné žemle s tekvicovými semienkami,
8 plátkov cherry paradajok,
2 hrste farebného šalátu (red chart),
1 menšia cibuľa,
soľ,
čierne korenie,
dve žemle
POSTUP
- äso okoreníme, prisypeme nasekaný tymian a vymiešame, vytvoríme placky asi 1,5 cm hrubé a necháme stuhúť v chladničke. Placky položíme na rozohriaty gril a z každej strany opečiem 3 až 4 minúty. Mäso necháme chvíľu odpočinúť a potom z oboch strán mierne osolíme.
- Žemle rozkrojíme a z oboch strán opečieme.
- Na spodné diely natrieme tatársku omáčku, rozvrstvíme umytý a pokrájaný šalát, položíme plátky paradajok, opäť dáme vrstvu tatárskej omáčky a položíme mäsovú placku. Obložíme kolieskami cibule a priklopíme hornou polovicou chrumkavej žemle.