Cibuľa je kráľovná kuchyne a pór jej prvý pobočník. V kuchyni majú nezastupiteľné miesto a pripraviť ich možno mnohými spôsobmi. Stačí si vybrať.
Najlepšie cibuľové čatní
Porcie
4
porcieČas prípravy
10
minútČas varenia
20
minútIngrediencie
1 kg Červenej cibule
50 ml olivového oleja
100 ml balzamikového octu
100 ml Červeného vína
Soľ
chilli
mleté čierne korenie
150 g medu
POSTUP
- Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska, na väčšej panvici rozpálime olej a cibuľu restujeme.
- orestovanej cibuli pridáme med a necháme skaramelizovať, stále miešame, asi 10 až 15 minút.
- Prilejeme víno a ocot, prisypeme soľ, korenie a čili a dusíme ďalších približne 20 minút. Za ten čas sa tekutina odparí.
- šte horúce plníme do pohárov a podávame ku grilovanému mäsu či kanapkám s paštétou.