Tradičná cibuľačka nie je len obyčajná cibuľová polievka, ale je to liek. Cibuľa má antibiotické a protivírusové účinky, rozpúšťa hlieny a čistí priedušky. čo teraz v tomto zimnom období príde vhod.
Tradičná Cibuľačka
Porcie
4
porcieČas prípravy
5
minútČas varenia
20
minútIngrediencie
800 g cibule
1 pl hladkej múky
1 pl Oleja
2 čl Kryštálového cukru
1 l Kuracieho vývaru
olivový olej
Čierne korenie
Soľ
bageta
POSTUP
- Cibuľu nakrájajte na kolieska, polovicu opražte na rozpálenom oleji do zlatohneda.
- Pridajte druhú polovicu a keď cibuľa zmäkne, pridajte do nej cukor, múku a zamiešajte, prilejte tretinu slepačieho vývaru, aby cibuľa neprihorela.
- Keď sa v hrnci vytvorí masa, prilejte zvyšok vývaru, okoreňte, osoľte a nechajte vrieť asi 20 minút.
- Bagetky nakrájané na šikmé kúsky rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie, polejte olivovým olejom, posypte strúhaným syrom a pečte 5 minút.