Pripravte si túto pečenú dobrotu a potešte tých, s ktorými aktuálnu situáciu zvládate o čosi ľahšie. Tieto žihľavové slimáky si zamiluje každý.
Žihľavové slimáky
Porcie
4
porcieČas prípravy
20
minútČas varenia
20
minútIngrediencie
600 g hladkej múky
200 ml mielka
2 čl soli
2 čl Cukru
3 pl Kokosového tuku
200 ml kefíru
1 Kocku droždia
4 hrste mladej žihľavy
3 plátky údenej slaninky
3 strúčiky cesnaku
Soľ
mleté čierne korenie
1 vajce na potieranie slimákov
POSTUP
- ingrediencii určených na cesto vytvoríme kysnuté cesto a necháme ho dobre vykysnúť.
- Ak je cesto husté, riedime ho kefírom, ak riedke, pridávame múku.
- Vykysnuté cesto si rozvaľkáme, natrieme žihľavovou kašou, posypeme strúhaným syrom, skrútime do rolády a ostrým nožom nakrájame na kolieska hrubé asi 2 cm.
- Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- Žihľavovú kašu pripravíme nasledovne:
- Tri plátky údenej slaninky pokrájame na drobné kocky a opražíme.
- Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a žihľavu. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a dusíme, pokiaľ sa neodparí všetka šťava.
- Necháme vychladnúť a nakoniec vidličkou rozmiešame na kašu.